Esther Hoogendijk

Kunstenaar

Playground 2019

Playground (in het landgoed)

Playground is een ambitieus buitenproject van Bergarde Galleries. In de zomer van 2019 wordt het omliggende landgoed het decor voor een verrassende tentoonstelling middenin de natuur. Een tentoonstelling in de buitenlucht met het overkoepelende thema Playground.

Over de tentoonstelling

Bergarde Buiten: Playground

In de regel wordt kunst getoond binnen de veilige witte muren van musea en galerieën. Slechts zichtbaar voor een klein publiek dat culturele activiteiten al zelf opzoekt. Bergarde (tentoonstellingsruimte, collectie en landgoed) doorbreekt deze muur en treedt letterlijk naar buiten. Omliggend landgoed Het Buitenland wordt de expositieruimte, waar kunst en natuur samenvloeien.

Playground is een ambitieus buitenproject geïnitieerd door Bergarde. Van 1 juni tot en met november 2019 wordt het openbare landgoed het decor voor een verrassende tentoonstelling middenin de natuur. Een tentoonstelling in de buitenlucht met als overkoepelend thema: playground. Openbaar en vrij toegankelijk voor een breed publiek.

Kunstenaars

Rince de Jong, Marielin Simons, Marijke de Goey, Janina Schipper, Carola Hordijk, Joël Bonk & Kitty van der Veer, Cathelijn van Goor, Ai Hashimoto, Joost Hesseling, Ad Timmermans, Angelique van der Valk, Michael Hoedjes, Wim Schermer, Henk van Bennekom, Yvo van der Vat, Barbara Rink, Tiffany Schepers, Jo Polak, Ine van Son, Joyce Overheul, Maaike Kramer, Marjolein Witte, Leonie van den Ende, Marjan en Jan Willem van Breugel, Martijntje Cornelia, Hedy Hempe, Esther Hoogendijk, Joran van Soest, Klaas Brantjes.

Wat is er te zien?

Landgoed // tentoonstelling Playground: Zaterdag 1 juni t/m zaterdag 16 november 2019. Eén landgoed, dertig kunstenaars. Ontdek kunst en natuur tijdens de buitententoonstelling Playground. 

Galerie // tentoonstelling Julia Jacquette: Playground of my Mind: Zaterdag 1 juni t/m zaterdag 31 augustus 2019. Voor het eerst te zien in Europa. Amerikaans kunstenaar Julia Jacquette geeft in een serie tekeningen een grafische blik op modernistische speelplaatsen in New York. 

Galerie // overzichtstentoonstelling met werk van de Playground kunstenaars: Zaterdag 14 september t/m zaterdag 16 november 2019. Van buiten naar binnen. Tijdens deze overzichtstentoonstelling ontdek je een andere kant van de kunstenaars in het landgoed. Laat je verrassen! Daarnaast is het een mooie gelegenheid om werk aan te kopen voor thuis. 

Inspiratie: Playground of my Mind

De buitententoonstelling wordt ontwikkeld naar aanleiding van de aankomende  tentoonstelling Playground of my Mind. De Amerikaanse kunstenaar Julia Jacquette (1964) geeft in een serie tekeningen een grafische blik op modernistische speelplaatsen in New York. Meer info…

Over landgoed Het Buitenland

Bergarde Galleries is gelegen op Landgoed Het Buitenland. Van oorsprong werd de polder gebruikt voor de intensieve landbouw, maar met de hulp van deskundigen is het gebied de afgelopen jaren ontwikkeld tot een groene polder waar de natuur weer de overhand krijgt. Op het moment zijn al diverse plantensoorten, vogels en insecten teruggekeerd naar de polder.

De naam van het landgoed heeft een historische oorsprong. Tot de watersnoodramp van 1953 lag de polder buitendijks en was dus in meest letterlijke zin ‘het buitenland’. Openheid, water, bruggen en rietlanden bepalen de kleur. De lijnvoering van het landgoed is te herleiden uit historische kaarten. Het landgoed ligt aan de Oude Maas, waardoor de grote binnenvaartschepen traag aan het landschap voorbijtrekken.

Vanaf najaar 2014 is het landgoed opengesteld voor het publiek. Op de bijna twee kilometer aan verharde en onverharde paden kan dagelijks gewandeld worden tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Opening

We nodigen je graag uit voor de feestelijke opening op zaterdag 1 jun (16 – 18 uur). Graag ontvangen we bericht van je komst via info@bergarde.com.

Leave a comment